Cottage cheese-pizza med svamp och pesto

35 min Middag
Cottage cheese-pizza med svamp och pesto

Enkel, snabb och riktigt god pizza med cottage cheese som bas! Här används KESO® Cottage cheese tillsammans med ost, mjöl och bakpulver för att skapa en krispig och mättande pizzabotten – helt utan jäst. Toppa med färskost, mozzarella, tunt skivade grönsaker och pesto för en smakrik vegetarisk pizza. Perfekt till både vardag och helg!

Ingredienser

Pizzadeg:

250 g
1 dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk

Topping:

150 g
1 dl
Liten zucchini
¼
Champinjoner
2
Pesto
2 msk
Färsk basilika

Gör så här

Pizzadeg:

  • Sätt in en plåt i ugnen och värm den till 225° eller 200° varmluft.
  • Rör ihop cottage cheese och riven ost i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål, och tillsätt till ostblandningen. Arbeta ihop till en slät deg.
  • Kavla ut degen till en rund pizza direkt på ett bakplåtspapper.
  • Förgrädda pizzabotten i 10 min på den varma plåten.

Topping:

  • Bred färskost över den förgräddade bottnen. Strö över mozzarella.
  • Skiva zucchini och champinjoner mycket tunt. Fördela jämnt över pizzan.
  • Grädda ytterligare 10 min, tills pizzan är gyllene och krispig.
  • Toppa med pesto och färsk basilika. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

1596 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 8,9 g
Protein: 19,5 % 76,7 g
Fett: 48,4 % 87,3 g
Kolhydrater: 32,1 % 126,1 g

Serveringsförslag:

Recept om du vill göra egen pesto:

Pesto
15 min
Pesto
(31)
https://www.arla.se/recept/cottage-cheese-pizza-med-svamp-och-pesto/