Cornflakesfisk

Cornflakesfisk

30 min Huvudrätt
Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen och servera fisken alldeles nylagad med kall gräddfilssås, kokt potatis och en krispig sallad.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cornflakesfisk/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop vatten och salt i en bunke. Lägg ner fisken i vattnet och låt ligga minst 10 min.
  • Blanda alla ingredienser till gräddfilssåsen i en skål. Ställ kallt till servering.
  • Rör ihop smör med finriven vitlök, citron, dill och ströbröd. Smaka av med salt.
  • Torka av fisken med hushållspapper. Lägg den i en smord ugnsform och klicka smöret över fisken. Strö över lätt krossad cornflakes.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Servera cornflakesfisken med gräddfilssås, kokt potatis och grönsallad.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Torskfilé, kolja, eller sej
600 g
Kallt vatten
1 liter
Salt
½ dl
75 g
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Hackad färsk dill
2 msk
Ströbröd
½ dl
Salt
2 krm
Cornflakes
2 dl
Potatis, till servering
900 g
Gräddfilssås:
3 dl
Bostongurka
1 dl
Kapris
2 msk
Hackad färsk dill
2 msk
Salt
½ tsk