Cornflakes-lax i airfryer

45 min Huvudrätt Lunch
Cornflakes-lax i airfryer

Att tillaga lax i airfryer är smidigt. Här har vi marinerat bitar av laxfilé med soja, sesamolja och färsk ingefära. Vi panerar laxen i cornflakes så den blir riktigt krispig. Servera gärna med jalapeñogräddfil, ris och salladslök.

Ingredienser

Skinnfri laxfilé
500 g
Japansk soja
1½ msk
Sesamolja
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Finriven färsk ingefära
2 msk
Lime, pressad saft
1

Jalapeñogräddfil:

2 dl
Färsk grön jalapeño
1
Vitlöksklyfta
1
Flytande honung
1 tsk
Salt
2 krm

Panering:

Ägg
2
Cornflakes
2 dl

Krispig sallad:

Morötter
2
Gurka
1
Liten röd paprika
1
Salladslökar
2
Risvinäger
1 msk
Japansk soja
2 tsk
Sesamolja
1 tsk
Honung
1 tsk

Till servering:

Jasminris
3½ dl
Furikake
1 msk
Färsk koriander
1 knippe
Lime
1

Gör så här

  • Skär laxen i 2x2 cm stora bitar. Lägg i en skål och blanda med soja, sesamolja, chili flakes, ingefära och limesaft. Ställ kallt ca 30 min.
  • Gör jalapeñogräddfilen - Finhacka jalapeño och vitlök. Blanda med gräddfil, honung och salt. Ställ kallt till servering.
  • Gör salladen - Skala morötterna och skär dem i tunna strimlor. Skär gurka och paprika i tunna stavar. Strimla salladslöken. Blanda risvinäger, sesamolja, honung och soja till en dressing. Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl.
  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Panering - Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Krossa cornflakes och lägg i en djup tallrik. Vänd fisken först i ägg och sedan i cornflakes.
  • Lägg fisken i korgen till i din airfryer. Tillaga på 160° ca 7 min.
  • Servera cornflakes-lax med ris, jalapeñogräddfil, krispig sallad och furikake.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per portion

Energi:

650 kcal

Näringsvärden per portion
Protein: 35 g
Fett: 30 g
Kolhydrater: 60 g
https://www.arla.se/recept/cornflakes-lax-i-airfryer/