Corn chicken

50 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Corn chicken

Corn chicken, härligt frasiga kycklingklubbor som paneras med cornflakes. Servera gärna corn chicken med ugnsstekt potatis och grönsaker.

Ingredienser

Kycklingklubbor
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 dl
Dijonsenap
2 tsk
Cornflakes
1½ dl

Salsaröra:

1½ dl
Stark salsasås
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Ta bort skinnet på kycklingklubborna. Salta och peppra. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat.
  • Blanda kvarg och senap. Krossa corn flakes i en mortel.
  • Bred kvargen över kycklingen och strö över corn flakes. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min.
  • Blanda kvarg och salsasås.
  • Servera kycklingen med salsaröran och t ex ugnsstekta potatisskivor och lättstekta grönsaker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

414 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,6 g
Protein: 35,2 % 35,9 g
Fett: 57 % 26,7 g
Kolhydrater: 7,8 % 7,9 g
https://www.arla.se/recept/corn-chicken/