Coq au vin
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Snabb variant av klassisk Coq au vin, men med kycklingfilé i vinet istället för tupp. Då får du snabbt till denna härliga franska maträtt.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Rökt sidfläsk
|
100 g |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Purjolök
|
1 |
|
Färska champinjoner
|
150 g |
|
Rödvin
|
3 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Kycklingfond
|
2 msk |
|
Lagerblad
|
3 |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Majsstärkelse
|
1 tsk |
|
Potatis
|
750 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
535 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 26 % | 34,2 g |
| Fett: | 35,4 % | 21,4 g |
| Kolhydrater: | 27,7 % | 36,5 g |