Conrads kalastårta
5 tim
•
Arbetstid: 2 tim
Brunch
Buffé
Efterrätt
•
En tårta utan motstycke, fylld med ljuvlig citroncurd och bavaroise. Mängder av lyxiga bär och annat gott på toppen gör denna tårta till en verklig kalastårta i ordets rätta bemärkelse.
Ingredienser
Tårtbotten:
|
Sötmandel
|
100 g |
|---|---|
| 25 g | |
|
Äggvitor
|
3 |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Florsocker
|
1½ dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
½ dl |
Citroncurd:
|
Gelatinblad
|
1 |
|---|---|
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
| 75 g |
Bavaroise:
|
Gelatinblad
|
2 |
|---|---|
|
Jordgubbsjuice
|
2 dl |
|
Äggulor
|
3 |
|
Strösocker
|
1 dl |
| 2 dl |
Gör så här
Tårtbotten:
Citroncurd:
Bavaroise:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
437 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,7 g |
| Protein: | 8,4 % | 9 g |
| Fett: | 52,8 % | 26,1 g |
| Kolhydrater: | 38,8 % | 41,8 g |