Coleslaw med saffran

Coleslaw med saffran

60+ min Buffé
Coleslaw med smak, doft och färg av saffran. Denna vackra coleslaw innehåller även apelsin och morot. Den passar alldeles utmärkt att servera till både lax och kyckling. Toppa gärna med rubinröda granatäpplekärnor för ett extra vackert utseende!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/coleslaw-med-saffran/

Gör så här

  • Finstrimla kålen. Lägg i ett durkslag och salta. Låt stå ca 10 min. Pressa sedan bort vätskan från kålen.
  • Blanda crème fraiche, saffran och äppelcidervinäger i en salladsskål.
  • Skala och grovriv moröttern. Finriv apelsinskalet. Skala och skär apelsinen i bitar.
  • Blanda ner kål, morötter och apelsin i salladsskålen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Ställ kallt ca 1 timme så att smakerna sätter sig ordentligt.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Vitkål
400 g
Salt
½ tsk
2 dl
Saffran
1 kuvert
Äppelcidervinäger
1 msk
Morötter
2
Apelsin
1
Salt och svartpeppar