Coleslaw med selleri och äpple

Coleslaw med selleri och äpple

Betyg

(18 st)

Selleri och äpple ger smak och konsistens till denna slaw. Lättlagad lunch tillsammans med varmrökt lax eller korv och ett gott bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g vitkål
  • ½ gul lök
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 syrligt grönt äpple
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ dl majonnäs
  • ½ msk vinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Strimla kålen riktigt tunt. Skala och finhacka löken. Lägg kål och lök i ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Låt rinna av, kallna och krama ur. Skiva sellerin. Tärna äpplet fint. Rör ihop alla ingredienser. Låt stå i kyl minst 1 tim.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem