Coleslaw med selleri och äpple

Coleslaw med selleri och äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Selleri och äpple ger smak och konsistens till denna slaw. Lättlagad lunch tillsammans med varmrökt lax eller korv och ett gott bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g vitkål
  • ½ gula lökar
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 syrligt grönt äpple
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ dl majonnäs
  • ½ msk vinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Strimla kålen riktigt tunt. Skala och finhacka löken. Lägg kål och lök i ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Låt rinna av, kallna och krama ur. Skiva sellerin. Tärna äpplet fint. Rör ihop alla ingredienser. Låt stå i kyl minst 1 tim.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem