Cobb salad

45 min
Cobb salad

Cobb salad är en klassiker med kyckling, ädelost, bacon, avokado och kripsig sallad. Alla ingredienser ska läggas i rader på toppen av strimlad sallad. Ringla över dressing smaksatt med dijonsenap och servera din cobb salad med grovt gott bröd. En sallad att unna sig vid festliga tillfällen!

Nytt

Ingredienser

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Kycklingbröstfilé
300 g
Ägg
2
Bacon
120 g
Romansallad
1
Isbergssallad
½
Avokados
2
Blandade tomater
400 g
140 g

Dressing:

Rapsolja
2 msk
Olivolja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Worcestershiresås
2 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Salt
1 krm

Till servering:

Ärtskott
Grovt rågbröd
4 skivor

Gör så här

  • Koka upp vatten och smulad buljong. Lägg ner kycklingen och låt sjuda ca 10 min, tills den är genomkokt, 72° i innertemperatur. Låt svalna helt i buljongen.
  • Koka äggen ca 8 min för hårdkokta ägg. Spola i kallt vatten, skala och dela i halvor eller klyftor.
  • Lägg baconet i en kall stekpanna. Stek tills det är ordentligt krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Smula i mindre bitar.
  • Skölj och skär salladen i bitar. Skär avokado i skivor eller bitar. Halvera tomaterna. Skär kycklingen i bitar.
  • Lägg upp salladen som bas på ett stort fat eller fyra tallrikar. Toppa i rader eller sektioner med kyckling, ägg, bacon, avokado, tomat och smulad ädelost.
  • Vispa ihop dressingen och ringla den över cobb salad. Toppa med lite ärtskott. Servera med bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

748 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,8 g
Protein: 20,7 % 38,2 g
Fett: 62,4 % 52,8 g
Kolhydrater: 16,9 % 31,1 g
https://www.arla.se/recept/cobb-salad/