Cobb burgare

45 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Cobb burgare

Den klassiska amerikanska cobbsalladen i burgarform. En kycklingburgare med extra allt där kyckling, bacon, ägg, avokado och ädelost samsas mellan luftiga burgarbröd.

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
4
2 msk
4 skivor
Bacon
140 g

Tillbehör:

Avokado
1
Tomater
2
Silverlök
1
Gemsallad
4 blad
Hamburgerbröd
4

Färskoströra:

4 msk
Citron
rivet skal av ½
Flytande honung
1 msk

Gör så här

  • Börja med färskoströran. Blanda alla ingredienser och ställ åt sidan.
  • Fortsätt med tillbehören. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Skiva tomaterna. Skala och skiva silverlöken. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan.
  • Dela kycklingfilén på mitten så det blir 4 delar. Salta och peppra kycklingen och stek i smör, ca 3 min på varje sida. Lägg på en ostskiva på varje kyckling.
  • Stek baconet knaprigt i en varm stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Stek äggen.
  • Bred färskoströran på brödens över- och underdelar. Fördela alla ingredienser mellan hamburgerbröden.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

705 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 39 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 44 g
https://www.arla.se/recept/cobb-burgare/