Club sandwich med grillad kyckling och sallad

Club sandwich med grillad kyckling och sallad

45 min Huvudrätt
En variant på klassisk Club sandwich med grillad kyckling och lufttorkad skinka istället för bacon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Pensla kycklingen med smör- &rapsolja. Salta och peppra.
  • Rör ihop senapssmöret.
  • Dela tomaterna i halvor och salladen i bitar.
  • Grilla skinkskivorna bara på en sida ca 1 min. Låt svalna på hushållspapper.
  • Grilla kycklingen 5-7 min på varje sida.
  • Grilla 8 skivor bröd ca 1 min på varje sida.
  • Skär kycklingen i skivor och skinkan i strimlor.
  • Lägg 4 bröd, sallad och tomater på portionstallrikar. Lägg på kycklingen och klicka på senapssmöret. Strö över skinkan.
  • Dela bröden som är kvar. Lägg på dem och klicka över såsen.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Körsbärstomater
200 g
Romansallad
1 huvud
Rucola
30 g
Rökt skinka, skivad
100 g
Surdegsbröd, skivat
1
Senapssmör:
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk gräslök
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm