Club sandwich med grillad kyckling och sallad

Club sandwich med grillad kyckling och sallad

Betyg

(44 st)

En variant på klassisk Club sandwich med grillad kyckling och lufttorkad skinka istället för bacon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 huvud romansallad
  • 30 g rucola
  • 100 g rökt skinka, skivad
  • 1 surdegsbröd, skivat

Senapssmör:

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Pensla kycklingen med smör- &rapsolja. Salta och peppra. Rör ihop senapssmöret. Dela tomaterna i halvor och salladen i bitar. Grilla skinkskivorna bara på en sida ca 1 min. Låt svalna på hushållspapper. Grilla kycklingen 5-7 min på varje sida. Grilla 8 skivor bröd ca 1 min på varje sida. Skär kycklingen i skivor och skinkan i strimlor. Lägg 4 bröd, sallad och tomater på portionstallrikar. Lägg på kycklingen och klicka på senapssmöret. Strö över skinkan. Dela bröden som är kvar. Lägg på dem och klicka över såsen.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem