Club sandwich med grillad kyckling och sallad

45 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Huvudrätt Lunch Middag
Club sandwich med grillad kyckling och sallad

En variant på klassisk Club sandwich med grillad kyckling och lufttorkad skinka istället för bacon.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Körsbärstomater
200 g
Romansallad
1 huvud
Rucola
30 g
Rökt skinka, skivad
100 g
Surdegsbröd, skivat
1

Senapssmör:

2 msk
Dijonsenap
1 tsk

Sås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk gräslök
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Pensla kycklingen med smör- &rapsolja. Salta och peppra.
  • Rör ihop senapssmöret.
  • Dela tomaterna i halvor och salladen i bitar.
  • Grilla skinkskivorna bara på en sida ca 1 min. Låt svalna på hushållspapper.
  • Grilla kycklingen 5-7 min på varje sida.
  • Grilla 8 skivor bröd ca 1 min på varje sida.
  • Skär kycklingen i skivor och skinkan i strimlor.
  • Lägg 4 bröd, sallad och tomater på portionstallrikar. Lägg på kycklingen och klicka på senapssmöret. Strö över skinkan.
  • Dela bröden som är kvar. Lägg på dem och klicka över såsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

694 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 28,4 % 48,5 g
Fett: 26 % 20,4 g
Kolhydrater: 45,6 % 78 g
https://www.arla.se/recept/club-sandwich-med-grillad-kyckling-och-sallad/