Clementinmousse

1 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert
Clementinmousse

Clementinmousse på vaniljkvarg, vispgrädde och en skvätt apelsinlikör är enkelt att göra och blir till en sagolik dessert. Dekorera gärna med flisad choklad på toppen.

Ingredienser

Clementiner
4
250 g
Apelsinlikör
ev 1 msk
1 dl
Mörk choklad
25 g

Gör så här

  • Riv skalet av 2 clementiner. Blanda skalet med kvarg och ev likör.
  • Vispa grädden och blanda med kvargen.
  • Skala clementinerna med kniv och skär dem i bitar. Lägg dem i portionsskålar eller glas.
  • Klicka över moussen. Låt stå i kyl 1 tim.
  • Toppa med flisad choklad vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

233 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 10 % 5,7 g
Fett: 64,6 % 17 g
Kolhydrater: 23,2 % 13,3 g
https://www.arla.se/recept/clementinmousse/