Clementiner med honungssås

Clementiner med honungssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Clementiner i en lag med mynta, stjärnanis och chili blir till en ljuvlig dessert. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 clementiner
  • ½ färsk röd chili
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vit sirap
  • 2 stjärnanis
  • ½ dl färsk mynta

Sås:

  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 äggula

Gör så här

Gör så här

Skala clementinerna med kniv och lägg dem i en glasskål eller -burk. Kärna ur och skiva chilin tunt. Koka upp vatten, sirap, chili, stjärnanis och mynta. Häll den varma lagen över clementinerna. Låt kallna. Vispa grädden. Blanda honung och äggulan och rör ner i grädden. Servera såsen till clementinerna.

Tips:

Tips!
Clementiner med honungssås är också fina som gå-bort-present.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: