Citrussallad i advent med äpple och kanel

Citrussallad i advent med äpple och kanel

30 min Buffé Efterrätt
Denna citrussallad är riktigt vacker och smakrik. Flera sorters citrus och äpple som får smak av den kryddiga sockerlagen med både stjärnanis och kanelstång. Servera med yoghurt, vispgrädde eller kvarg vanilj.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citrussallad-i-advent-med-apple-och-kanel/

Gör så här

  • Koka ihop socker, vatten, kanel och stjärnanis. Låt svalna.
  • Skala apelsiner och clementiner med kniv. Skiva citrusen. Skär äpplet i tunna klyftor. Plocka ur granatäppelkärnorna.
  • Häll sockerlagen över frukten. Ställ kallt minst 15 min.
  • Servera med kvarg.
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Apelsiner
2
Blodapelsin
1
Clementiner
4
Rött äpple
1
Granatäpple
1
Lag:
Strösocker
1 dl
Vatten
1 dl
Kanelstänger
2
Stjärnanis
2