Revbensspjäll med clementin och rosmarin
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.
Energi:
995 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 64 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 77 g |
Ingredienser
Kamben
|
1½ kg |
---|---|
Vatten
|
1 liter |
Köttbuljong
|
3 tärningar |
Marinad:
3 msk | |
Clementiner, rivet skal
|
2 |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Sambal oelek
|
1 tsk |
Flytande honung
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Clementinkräm:
2 dl | |
Clementiner, pressad saft
|
2 |