Revbensspjäll med clementin och rosmarin

Revbensspjäll med clementin och rosmarin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg kamben
  • 1 liter vatten
  • 3 tärningar köttbuljong

Clementinkräm:

Marinad:

Gör så här

Gör så här

Dela spjällen så att de får plats i en kastrull. Häll på vatten så det täcker och lägg i buljongtärningarna. Koka spjällen ca 1 tim. Ta upp dem, låt rinna av och svalna. Sätt ugnen på 250°. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär spjällen i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Rör ihop smetana med saften av clementinerna. Servera till spjällen och bakad potatis.

Tips:

Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 995 kcal
  • Protein: 64 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 77 g

Skriv ut

Källa: