Revbensspjäll med clementin och rosmarin

Revbensspjäll med clementin och rosmarin

Betyg

(4 st)

Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg kamben
  • 1 liter vatten
  • 3 tärningar köttbuljong

Clementinkräm:

Marinad:

  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • rivet skal av 2 clementiner
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk flytande honung
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Dela spjällen så att de får plats i en kastrull. Häll på vatten så det täcker och lägg i buljongtärningarna. Koka spjällen ca 1 tim. Ta upp dem, låt rinna av och svalna. Sätt ugnen på 250°. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär spjällen i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Rör ihop smetana med saften av clementinerna. Servera till spjällen och bakad potatis.

Tips:

Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 995 kcal
  • Protein: 64 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 77 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem