Clementinmarmelad med pistaschnötter

Clementinmarmelad med pistaschnötter

Betyg

(15 st)

Frisk, söt och knaprig marmelad med rostade nötter. Denna clementinmarmelad är enkel att göra och mycket god till ostbricka, gärna med ädelost och vällagrad hårdost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 5 clementiner, ca 500 g
  • 2½ dl syltsocker
  • ½ dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl pistagenötter

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare tillsammans med sockret. Koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar. Hacka och rosta nötterna i en torr stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen. Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Marmeladen håller ca 4 veckor.

Tips:

Servera marmeladen till Kvibille® ädel och en långlagrad och smakrik hårdost som Kvibille® Svecia.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1535 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 293 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem