Clementinmarmelad med pistagenötter

Clementinmarmelad med pistagenötter

40 min Frukost
Frisk, söt och knaprig marmelad med rostade nötter. Denna clementinmarmelad är enkel att göra och mycket god till ostbricka, gärna med ädelost och vällagrad hårdost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/clementin-och-pistagemarmelad/

Gör så här

  • Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare tillsammans med sockret.
  • Koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar.
  • Hacka och rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen.
  • Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna.
  • Marmeladen håller ca 4 veckor.
Klart!

Servera marmeladen till Kvibille® ädel och en långlagrad och smakrik hårdost som Kvibille® Svecia.

Energi:

1535 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 293 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Clementiner, ca 500 g
5
Syltsocker
2½ dl
Vatten
½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Pistagenötter
1 dl