Clementinmarmelad med pistaschnötter

Clementinmarmelad med pistaschnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Frisk, söt och knaprig marmelad med rostade nötter. Denna clementinmarmelad är enkel att göra och mycket god till ostbricka, gärna med ädelost och vällagrad hårdost.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 5 clementiner, ca 500 g
  • 2½ dl syltsocker
  • ½ dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl pistagenötter

Gör så här

Gör så här

Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare tillsammans med sockret. Koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar. Hacka och rosta nötterna i en torr stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen. Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Marmeladen håller ca 4 veckor.

Tips:

Servera marmeladen till Kvibille® ädel och en långlagrad och smakrik hårdost som Kvibille® Svecia.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1535 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 293 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: