Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka

Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka

Betyg

(57 st)

En enkel kladdkaka som blir extra god med knapriga pistagenötter, syrlig apelsin och kokosflingor i botten. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl pistagenötter, ca 80 g
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • kokos till formen

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull Mixa nötterna. Rör ner alla ingredienserna i smöret, blanda väl. Smörj en form, ca 24 cm i diameter och bröa med kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 17-20 min. Garnera med lite grovhackade pistagenötter. Servera med vispad grädde.

Tips:

Receptet är gjort av Clara Tornbrant från Trollhättan och är ett av bidragen till finalen i Kladdkakeracet 2013.

Näringsvärden, per Per bit

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem