Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka

Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka

30 min Efterrätt
En enkel kladdkaka som blir extra god med knapriga pistagenötter, syrlig apelsin och kokosflingor i botten. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/claras-kladdiga-apelsin-och-pistagenotskaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Mixa nötterna. Rör ner alla ingredienserna i smöret, blanda väl.
  • Smörj en form, ca 24 cm i diameter och bröa med kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 17-20 min.
  • Garnera med lite grovhackade pistagenötter.
  • Servera med vispad grädde.
Klart!

Receptet är gjort av Clara Tornbrant från Trollhättan och är ett av bidragen till finalen i Kladdkakeracet 2013.

Energi:

225 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 14 g

Ingredienser

100 g
Pistagenötter, ca 80 g
1 dl
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
½ dl
Apelsin
rivet skal av 1
Ägg
2
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Kokos till formen