Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka
30 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

En enkel kladdkaka som blir extra god med knapriga pistagenötter, syrlig apelsin och kokosflingor i botten. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Ingredienser
100 g | |
Pistagenöt, ca 80 g
|
1 dl |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
½ dl |
Apelsin
|
rivet skal av 1 |
Ägg
|
2 |
Kakao
|
4 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Kokos till formen
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är gjort av Clara Tornbrant från Trollhättan och är ett av bidragen till finalen i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per bit
Energi:
225 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 6,5 % | 3,6 g |
Fett: | 50,3 % | 12,8 g |
Kolhydrater: | 43,2 % | 23,9 g |

