Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka
30 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

En enkel kladdkaka som blir extra god med knapriga pistagenötter, syrlig apelsin och kokosflingor i botten. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Ingredienser
100 g | |
Pistagenötter, ca 80 g
|
1 dl |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
½ dl |
Apelsin
|
rivet skal av 1 |
Ägg
|
2 |
Kakao
|
4 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Kokos till formen
|
Gör så här
Receptet är gjort av Clara Tornbrant från Trollhättan och är ett av bidragen till finalen i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per Per bit
Energi:
225 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 21 g |
Fett: | 14 g |

