Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En enkel kladdkaka som blir extra god med knapriga pistagenötter, syrlig apelsin och kokosflingor i botten. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Pistagenötter, ca 80 g
|
1 dl |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Apelsin
|
rivet skal av 1 |
|
Ägg
|
2 |
|
Kakao
|
4 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Kokos till formen
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Receptet är gjort av Clara Tornbrant från Trollhättan och är ett av bidragen till finalen i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per bit
Energi:
225 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 6,5 % | 3,6 g |
| Fett: | 50,3 % | 12,8 g |
| Kolhydrater: | 43,2 % | 23,9 g |