Citrus- och rödkålssallad med valnötter och vitost

Citrus- och rödkålssallad med valnötter och vitost

25 min Buffé
En riktig fräsch och vacker citrussallad. Gör en stor laddning och servera t ex på julbordet om ni är många - för det kommer garanterat att gå åt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citrus--och-rodkalssallad-med-valnotter-och-vitost/

Gör så här

  • Börja med dressingen. Vispa ihop citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar i botten på en salladsskål.
  • Strimla rödkålen tunt och blanda med dressingen i skålen.
  • Hacka valnötterna. Skala apelsinerna med en kniv och skär ut hinnfria klyftor över salladsskålen. Ta vara på saften från den utskurna apelsinen och pressa den över salladen.
  • Blanda kålsalladen med apelsinklyftor, babyspenat och valnötter. Toppa med grovt smulad vitost och tranbär.
Klart!

Valnötterna kan bytas mot t ex solros- eller pumpafrön. För en asiatisk touch, byt till rostade sesamfrön.

Energi:

205 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Rödkål
200 g
Valnötter
50 g
Apelsiner
2
Babyspenat
65 g
150 g
Torkade tranbär
1 dl
Dressing:
Citron, pressad saft
1
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm