Citrus- och rödkålssallad med valnötter och vitost

Citrus- och rödkålssallad med valnötter och vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

25 min

En riktig fräsch och vacker citrussallad. Gör en stor laddning och servera t ex på julbordet om ni är många - för det kommer garanterat att gå åt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Dressing:

  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Börja med dressingen. Vispa ihop citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar i botten på en salladsskål. Strimla rödkålen tunt och blanda med dressingen i skålen. Hacka valnötterna. Skala apelsinerna med en kniv och skär ut hinnfria klyftor över salladsskålen. Pressa ut all saft från apelsinhinnorna över salladen. Blanda kålsalladen med apelsinklyftor, babyspenat och valnötter. Toppa med grovt smulad vitost och tranbär.

Tips:

Valnötterna kan bytas mot t ex solros- eller pumpafrön. För en asiatisk touch, byt till rostade sesamfrön.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Andra goda förslag