Citronsockerkaka

Citronsockerkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

1 tim

Nybakad sockerkaka är alltid poppis och går att variera i det oändliga. Här får klassikern mycket smak av citron, syrad grädde och en skvätt rom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 skivor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1½ liter. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner den syrade grädden i det smälta smöret. Blanda mjöl, bakpulver och rivet skal av citroner. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt till sist smörblandningen, pressad citron och rom i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem