Citronsockerkaka

Citronsockerkaka

1 tim
Nybakad sockerkaka är alltid poppis och går att variera i det oändliga. Här får klassikern mycket smak av citron, syrad grädde och en skvätt rom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronsockerkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1½ liter.
  • Smält smöret. Rör ner den syrade grädden i smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  • Blanda mjöl, bakpulver och rivet citronskal och vänd ner i bunken.
  • Tillsätt sist smörblandningen och rom i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 11 g

Ingredienser

75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
3½ dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Citron, rivet skal
1
Mörk rom
2 msk