Citronparfait med syrad grädde

4 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Middag
Citronparfait med syrad grädde

Citronparfait är en god och lätt avslutning på en härlig middag. Citronerna i denna parfait kan lätt bytas ut mot annan citrusfrukt.

Ingredienser

Gelatinblad
1
Äggulor
4
Citron
rivet skal och pressad saft av 1
Vatten
0,3 dl
Strösocker
1 dl
3 dl

Servering:

Färska myntablad
1 kvist
Färska hallon
125 g
Färska blåbär
125 g

Gör så här

  • Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten minst 5 min.
  • Vispa upp äggulorna i en bunke.
  • Koka upp citronsaft, skal, vatten och socker i en kastrull. Dra kastrullen från värmen.
  • Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i blandningen. Rör ner blandningen i äggulorna.
  • Vispa den syrade grädden löst. Vänd ner i blandningen och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i en form ca 1 ½ liter och frys i minst 4 tim.
  • Ta ut parfaiten ifrån frysen ca 20 min innan servering.
  • Vänd upp på ett fat, garnera med myntablad och servera med de färska bären.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

197 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 5,8 % 2,8 g
Fett: 61,9 % 13,8 g
Kolhydrater: 32,3 % 15,7 g
https://www.arla.se/recept/citronparfait-med-syrad-gradde/