Citronpaj

Citronpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(384 st)

Citronpaj med frisk och härlig smak. Citronpajen kan gott bakas en dag i förväg och förvaras i kylen till serveringsdags.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1½ citron

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem