Citronkyckling med potatismos

Citronkyckling med potatismos

40 min Huvudrätt
Kycklingen puttrar i en gräddig och syrlig sås, perfekt matchad med det fluffiga moset. Den syrade grädden blir både sås och stompas ihop med potatisen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Riv skalet fint och pressa saften ur en citron. Skär den andra i kvartar.
  • Bryn kyckling och citronkvartar i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll 2 ½ dl syrad grädde runt kycklingen. Tillsätt resten av citronskalet och citronsaften.
  • Låt koka på svag värme under lock tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, 10–15 min.
  • Häll av kokvattnet från potatisen. Stöt potatisen tillsammans med grädde, en klick smör, salt och peppar.
  • Servera kycklingen, gärna skivad, med potatismos och ruccolasallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

680 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Mjölig potatis
700 g
Små citroner
2
Kycklingbröstfiléer med skinn
4
4 msk
3 dl
Rucola
65 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm