Citronkyckling med potatismos

Citronkyckling med potatismos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

40 min

Kycklingen puttrar i en gräddig och syrlig sås, perfekt matchad med det fluffiga moset. Den syrade grädden blir både sås och stompas ihop med potatisen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Riv skalet fint och pressa saften ur en citron. Skär den andra i kvartar.
  3. Bryn kyckling och citronkvartar i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll 2 ½ dl syrad grädde runt kycklingen. Tillsätt resten av citronskalet och citronsaften.
  4. Låt koka på svag värme under lock tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, 10–15 min.
  5. Häll av kokvattnet från potatisen. Stöt potatisen tillsammans med grädde, en klick smör, salt och peppar.
  6. Servera kycklingen, gärna skivad, med potatismos och ruccolasallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 680 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa: