Citronkokt rostbiff med rosmarin

Citronkokt rostbiff med rosmarin

Betyg

(8 st)

Rostbiff är riktigt klassisk husmanskost. Denna citronkokta rostbiff är färdig att servera efter endast 25 minuter. Grytan serveras med en sås på crème fraiche.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g färsk rostbiff
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 lagerblad
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 purjolökar
  • 250 g broccoli

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och sedan i bitar. Koka upp vatten, fond, lagerblad och pressad citron i en gryta. Lägg i köttet och låt det koka under lock 15-25 min. Skär purjolök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 3-4 min. Blanda lätt crème fraiche, citronskal och rosmarin. Klicka en del av såsen över köttet och strö över salt. Servera med kokta bönor och resten av såsen.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem