Citronkokt rostbiff med rosmarin
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Rostbiff är riktigt klassisk husmanskost. Denna citronkokta rostbiff är färdig att servera efter endast 25 minuter. Grytan serveras med en sås på crème fraiche.
Ingredienser
|
Färsk rostbiff
|
500 g |
|---|---|
|
Vatten
|
4 dl |
|
Kalvfond
|
2 msk |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Citron
|
rivet skal och pressad saft av ½ |
|
Purjolökar
|
2 |
|
Broccoli
|
250 g |
Sås:
| 2 dl | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Salt gärna gourmetsalt
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
273 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 51 % | 34,3 g |
| Fett: | 36,2 % | 11,2 g |
| Kolhydrater: | 12,8 % | 8,6 g |