Citronkladdkaka med hallonmaräng

50 min
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
Citronkladdkaka med hallonmaräng

Citron och hallon är en klassisk kombination och tillsammans med den vackra marängen blir den här kladdkakan extra festlig och underbart god.

Ingredienser

Kladdkaka:

100 g
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1½ dl
Citron
skalet av 1
Ägg
2
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1 tsk

Hallonmaräng:

Äggvitor
2
Strösocker
1½ dl
Vitvinsvinäger
1 krm
Färska hallon
200 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum.Häll ner resten av sockret och vinägern, vispa ytterligare 1-2 min.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten.
  • Tag ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min.
  • Servera med resten av hallonen.
Markera receptet som tillagat

Receptet är skapat av Clara Tornbrant, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

Energi:

224 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,4 % 3 g
Fett: 33,2 % 8,4 g
Kolhydrater: 61,4 % 33,8 g
https://www.arla.se/recept/citronkladdkaka-med-hallonmarang/