Citronkladdkaka med hallonmaräng

Citronkladdkaka med hallonmaräng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(56 st)

Citron och hallon är en klassisk kombination och tillsammans med den vackra marängen blir den här kladdkakan extra festlig och underbart god.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

hallonmaräng

  • 2 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • 200 g färska hallon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum. Häll ner resten av sockret och vinägern, vispa ytterligare 1-2 min. Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten. Tag ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min. Servera med resten av hallonen.

Tips:

Receptet är skapat av Clara Tornbrant, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem