Citronkladdkaka med hallonmaräng

Citronkladdkaka med hallonmaräng

Betyg

(56 st)

Citron och hallon är en klassisk kombination och tillsammans med den vackra marängen blir den här kladdkakan extra festlig och underbart god.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

hallonmaräng

  • 2 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • 200 g färska hallon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum. Häll ner resten av sockret och vinägern, vispa ytterligare 1-2 min. Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten. Tag ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min. Servera med resten av hallonen.

Tips:

Receptet är skapat av Clara Tornbrant, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem