Citronkladdkaka med hallonmaräng

Citronkladdkaka med hallonmaräng

50 min
Citron och hallon är en klassisk kombination och tillsammans med den vackra marängen blir den här kladdkakan extra festlig och underbart god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronkladdkaka-med-hallonmarang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Börja med marängen, vispa äggvitan med hälften av sockret till ett vitt skum.Häll ner resten av sockret och vinägern, vispa ytterligare 1-2 min.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan, blanda ner övriga ingredienser till kakan.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vänd ner hälften av hallonen i marängsmeten.
  • Tag ut kakan och spritsa eller klicka på marängsmeten, grädda ytterligare 10 min.
  • Servera med resten av hallonen.
Klart!

Receptet är skapat av Clara Tornbrant, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Energi:

215 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Kladdkaka:
100 g
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1½ dl
Citron
skalet av 1
Ägg
2
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Hallonmaräng:
Äggvitor
2
Strösocker
1½ dl
Vitvinsvinäger
1 krm
Färska hallon
200 g