Citronkakor
Budget

Citronkakor

60+ min Buffé Mellanmål Efterrätt
En liten kaka är ett måste till fikat! Den här knapriga mördegskakan är smaksatt med både citronskal och citronsaft. Faktum är att det godaste till en citronkaka är ett glas mjölk! Gör gärna en dubbel sats, rulla in hälften i plastfolie och förvara i frysen. Bara att skiva upp och grädda när du får oväntat besök!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°. Skölj citronen noga.
  • Häll mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en mixerbunke.
  • Finriv det yttersta gula citronskalet ner i bunken. Tillsätt 1 msk pressad citronsaft, äggula och smör. Mixa raskt ihop till en deg.
  • Tag upp degen ur bunken och forma till två rullar. Dela varje rulle i 16 bitar.
  • Rulla till bollar och lägg på två bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till kakorna lite lätt med en gaffel
  • Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt citronkakorna svalna på plåten.
Klart!
Energi:

91 kcal

Fiber: 0,5 g
Protein: 0,9 g
Kolhydrater: 9,6 g
Fett: 5,5 g

Ingredienser

Citron
1
Vetemjöl
4½ dl
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 msk
Salt
1 krm
Äggula
1
200 g