Citronkaka
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Frysbar
•
En riktigt maffig citronkaka bakad med både mandelmjöl och vetemjöl. Citronskalet används i kakan och saften till glasyren, inget ska gå till spillo! Det är även fint att garnera citronkakan med lite blåa vallmofrön. Kakan är mäktig, så den räcker till många fikasugna!
Ingredienser
| 225 g | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Ekologisk citroner, finrivet skal
|
2 |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|
Mandelmjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Ägg
|
3 |
| 1 dl |
Glasyr:
|
Florsocker
|
3 dl |
|---|---|
|
Citronsaft
|
2 - 3 msk |
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
356 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 5,7 % | 5 g |
| Fett: | 45 % | 18,1 g |
| Kolhydrater: | 49,3 % | 43,2 g |