Citronfisk med timjan

Citronfisk med timjan

50 min
Huvudrätt
Fisk som lagas långsamt i ugn på låg temperatur blir fast och fin. Räkna med en ny helgfavorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronfisk-med-timjan/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Salta fisken. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form.
  • Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 35 min. Strö över färsk timjan.
Klart!

Använd digitaltermometer så ser du lättare när fisken är färdig.

Energi:

315 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Koljafilé
600 g
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor
2
2 dl
Fiskfond
1 msk
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Hackad färsk timjan
1 msk