Citronfisk med timjan

Citronfisk med timjan

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(362 st)

Fisk som lagas långsamt i ugn på låg temperatur blir fast och fin. Räkna med en ny helgfavorit!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 40%
  • 1 msk fiskfond
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 msk hackad färsk timjan

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Salta fisken. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form.
  3. Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 35 min. Strö över färsk timjan.

Tips:

Använd digitaltermometer så ser du lättare när fisken är färdig.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag