Citron- och lakritskola

45 min
Arbetstid: 30 min
Citron- och lakritskola

Den här kolan får en pigg smak av den goda kombinationen citron och lakrits.

Ingredienser

2 dl
Rårörsocker
4 dl
Ljus sirap
1 dl
Lakritspulver
1 msk
Citron
rivet skal och saft av 1
1 msk

Gör så här

  • Blanda grädde, socker, sirap, citron och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°.
  • Dra kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll kolan i en form med bakplåtspapper, ca 10x25 cm, låt kallna.
  • Skär kolan i bitar och slå in i bakplåtspapper. Förvara svalt.
Markera receptet som tillagat

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är kolan färdig.

Näringsvärden, per bit

Energi:

90 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,2 g
Protein: 0,9 % 0,2 g
Fett: 30,6 % 3,1 g
Kolhydrater: 68,5 % 15,1 g
Citron- och lakritskola
Video Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/citron--och-lakritskola/