Ciabatta

Ciabatta

60+ min
Lämplig för frysning
Det italienska brödet ciabatta har fått sitt namn för att bröden likar tofflor. Ciabatta är underbart goda helt naturella men också goda med lite hackade oliver eller soltorkade tomater i degen. Baka dina egna italienska matbröd och fyll dem med dina favoritpålägg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ciabatta/

Gör så här

Ciabattadeg:
  • Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 7 min i maskin och 15 min för hand.
  • Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Platta ut dem till två avlånga kakor, ca 10x30 cm. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  • Skär varje kaka i 4 delar, tvärs över med en kniv så att varje del blir ca 8 cm bred. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och täck med en bakduk. Låt jäsa ytterligare ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min tills bröden fått lite färg och känns lätta. Låt bröden kallna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
5 dl
Olivolja
2 msk
Salt
2 tsk
Vetemjöl special, 720 g
ca 12 dl