Chorizo med ugnsstekta grönsaker

Chorizo med ugnsstekta grönsaker

30 min Huvudrätt
Spanskinspirerad vardagsrätt med kryddig korv som serveras med grönsaker, bröd och en klick crème fraiche. Använd de grönsaker du har hemma!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär zucchinin i skivor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikan i stora bitar.
  • Lägg grönsaker, rödlök och vitlök på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över 1 msk smör-&rapsolja, salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Stek korvarna runtom i lite smör-&rapsolja i en stekpanna 2-3 min.
  • Vänd ner spenaten i grönsakerna.
  • Servera korven med crème fraiche och bröd.
Klart!
Energi:

560 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Chorizo, 4 st
400 g
Zucchini
1
Rödlök
1
Röda paprikor
2
Vitlöksklyfta, finriven
1
1½ msk
Svartpeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Babyspenat
65 g
2 dl
Surdegsbröd
4 skivor