Chokladvåfflor

Chokladvåfflor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(68 st)

Chokladvåfflor är gott till starkt kaffe efter en lättare middag. Sikta florsocker över chokladvåfflorna, strö hackad choklad och servera med en klick grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2½ dl iskallt vatten
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Tillbehör:

  • florsocker
  • vispad Arla® vispgrädde
  • flisad mörk choklad
  • färsk mynta

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt. Vispa grädden. Häll i vattnet och hälften av grädden, vispa till en slät smet. Vänd ner resten av grädden i smeten.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna bruna.
  3. Sikta över florsocker. Servera våfflorna direkt med vispad grädde och flisad choklad. Garnera ev färsk mynta.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: