Chokladtryffeltårta

Chokladtryffeltårta

60+ min Efterrätt
Lyxig chokladtryffeltårta att bjuda särskilt matglada vänner på. Hackade biscotti och rostad mandel ger chokladtryffeltårtan en extra dimension.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär mandeln i halvor.
  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta.
  • Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten.
  • Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
  • Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Rostad mandel
1 dl
1 dl
50 g
Mörk choklad, minst 50% kakao
300 g
Italienska mandelskorpor
15
1 dl