Chokladtryffeltårta

Chokladtryffeltårta

4 tim
Efterrätt
Lyxig chokladtryffeltårta att bjuda särskilt matglada vänner på. Hackade biscotti och rostad mandel ger chokladtryffeltårtan en extra dimension.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladtryffeltarta/

Gör så här

  • Skär mandeln i halvor.
  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta.
  • Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten.
  • Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
  • Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Rostad mandel
1 dl
1 dl
50 g
Mörk choklad, minst 50% kakao
300 g
Italienska mandelskorpor
15
1 dl