Chokladtryffeltårta

Chokladtryffeltårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(287 st)

Lyxig chokladtryffeltårta att bjuda särskilt matglada vänner på. Hackade biscotti och rostad mandel ger chokladtryffeltårtan en extra dimension.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Skär mandeln i halvor. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 195 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem