Chokladtårta med tryffel

1 tim 40 min Efterrätt Fika
Frysbar
Chokladtårta med tryffel

Den allra ljuvligaste chokladtårta du kan tänka dig, lagom kladdig och med fantastisk chokladtryffel ovanpå. Vackert och raffinerat med pinjekärnor på toppen.

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl

Tryffel:

1½ dl
2 msk
Mörk choklad
200 g
Rostade pinjenötter
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
  • Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  • Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  • Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/chokladtarta-med-tryffel/