Chokladtårta med tryffel

1 tim 40 min
Arbetstid: 40 min
Fika
Frysbar
Chokladtårta med tryffel

Den allra ljuvligaste chokladtårta du kan tänka dig, lagom kladdig och med fantastisk chokladtryffel ovanpå. Vackert och raffinerat med pinjekärnor på toppen.

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl

Tryffel:

1½ dl
2 msk
Mörk choklad
200 g
Rostade pinjenötter
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
  • Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan.
  • Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
  • Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

337 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,9 % 4,1 g
Fett: 56,7 % 21,6 g
Kolhydrater: 38,4 % 31,8 g
https://www.arla.se/recept/chokladtarta-med-tryffel/