Chokladtårta med chaikryddor

Chokladtårta med chaikryddor

60+ min Efterrätt
Denna underbara chokladtårta är bakad med kefir och smaksatt med chaikryddor. Den är en dröm för chokladälskaren. Toppa gärna chokladtårtan med bär i säsong och servera den med lättvispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 180°.
  • Smörj en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diamater.
  • Grovhacka chokladen och smölt den i vattenbad eller i micro.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ihop kefir, ägg och smölt choklad.
  • Vispa smör och socker i en bunke.
  • Tillsätt chokladblandningen och de torra ingredienserna. Rör hastigt till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt svalna i formen.
Ganache:
  • Grovhacka chokladen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt grädde. Smält på svag värme och koka ihop 2-3 min. Tillsätt sirap.
  • Häll ganachen över kakan och garnera gärna med färska hallon och oxalis.
Klart!

Ingredienser

Mörk choklad
185 g
Vetemjöl
4 dl
Kakao
1 dl
Bakpulver
2½ tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kardemumma
½ tsk
Malen kryddnejlika
¼ tsk
Salt
1 krm
Arla® Kefir naturell
2½ dl
Ägg
3
125 g
Strösocker
2 dl
Ganache:
Mörk choklad
100 g
¾ dl
Ljus sirap
1 msk
Garnering:
Hallon
125 g
Oxalis, mynta eller citronmeliss