Chokladsked

30 min
Chokladsked

Varm choklad på en sked – en rolig och lyxig liten present eller ett mysigt sätt att lyxa till fikastunden. Allt du behöver göra är att smälta choklad, hälla i skedar och toppa med dina favoriter. Slå in chokladskedarna i cellofan och ge bort – eller spara dem själv och doppa i varm mjölk.

Nytt

Ingredienser

Mörk choklad eller mjölkchoklad, efter smak
100 g
Choklad, till dekorativ rippel
25 g

Topping (välj en eller flera):

Mini minimarshmallows
ca 10
Krossad polkagrisar
4
Kakaonibs eller chokladkulor
1 msk

Till servering:

8 dl

Gör så här

  • Placera ut 4 stora matskedar på en tallrik eller bricka täckt med bakplåtspapper.
  • Grovhacka mörk eller mjölkchoklad och smält den över vattenbad eller i mikron (i korta intervaller, rör om mellan varje).
  • Fyll varje sked med den smälta chokladen. Låt stå några minuter tills chokladen börjar stelna något men fortfarande är klibbig.
  • Strössla över valfri topping. Ringla över lite smält choklad för ett vackert rippelmönster.
  • Låt stå i rumstemperatur ca 20 min, eller ställ in i kylen i 10 min för snabbare resultat.
  • Värm mjölken i en kastrull (men låt den inte koka). Doppa chokladskeden i den varma mjölken och rör om tills chokladen har smält ut.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

290 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,6 g
Protein: 14,3 % 10,2 g
Fett: 44,8 % 14,7 g
Kolhydrater: 40,9 % 29,2 g
https://www.arla.se/recept/chokladsked/