Chokladrutor på kokosbotten

Chokladrutor på kokosbotten

Betyg

(84 st)

Läckra chokladrutor på en saftig botten av mandelmassa och kokos som toppas med ett luftigt chokladtäcke. Skär dem i lagom stora munsbitar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 bitar

  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 dl kokos
  • 1 tsk malen kanel
  • 200 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 äggulor

Till servering

  • hyvlad choklad strössel, t ex silverkulor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitor, kokos och kanel. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 23x23 cm. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden fast. Vispa ner äggulorna i chokladen och rör ner grädden till en jämn smet. Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim, gärna över natten. Skär i rutor. Garnera med hyvlad choklad och strössel.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 75 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem