Chokladrutor på kokosbotten

Chokladrutor på kokosbotten

60+ min Buffé
Läckra chokladrutor på en saftig botten av mandelmassa och kokos som toppas med ett luftigt chokladtäcke. Skär dem i lagom stora munsbitar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladrutor-pa-kokosbotten/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitor, kokos och kanel.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 23x23 cm. Bred ut smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden fast.
  • Vispa ner äggulorna i chokladen och rör ner grädden till en jämn smet.
  • Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie.
  • Ställ kallt att stelna i minst 5 tim, gärna över natten.
  • Skär i rutor. Garnera med hyvlad choklad och strössel.
Klart!
Energi:

75 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Mandelmassa
200 g
Äggvitor
2
Kokos
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Mjölkchoklad
200 g
Mörk choklad
50 g
2 dl
Äggulor
2
Till servering
Hyvlad choklad strössel, t ex silverkulor