Chokladpudding - Recept | Arla
Chokladpudding

Chokladpudding

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(176 st)

Att göra egen chokladpudding är inte svårt, men alldeles otroligt gott! Chokladpudding är kanske en av världens godaste efterrätter, med lättvispad grädde till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite.
  3. Rör i gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 tim.
  4. Vispa grädden lätt och servera till.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: