Chokladpudding

Chokladpudding

Efterrätt
Att göra egen chokladpudding är inte svårt, men alldeles otroligt gott! Chokladpudding är kanske en av världens godaste efterrätter, med lättvispad grädde till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladpudding/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Häll mjölken i en kastrull och vispa ner majsstärkelse, råsocker, kakao och vaniljsocker. Värm och låt sjuda under vispning tills den tjocknar lite.
  • Rör i gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner tills den har smält. Häll upp i portionsskålar. Låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Vispa grädden lätt och servera till.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Gelatinblad
2
5 dl
Majsstärkelse
½ dl
Rårörsocker
½ dl
Kakao
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Mjölkchoklad
100 g