Chokladparfait med superbär

Chokladparfait med superbär

60+ min Efterrätt
Len parfait med mustig chokladsmak och bärigt strössel. Om du vill kan du göra parfaiten i portionsformar också som festlig avslutning på middagen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
  • Hacka chokladen och ta undan 1 msk till garnering. Hacka nötterna.
  • Koka upp 1 dl grädden och all honung. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält.
  • Häll över i en bunke och rör ner gulorna en i taget. Rör ner nötterna.
  • Vispa upp resten av grädden och rör ner i smeten. Vänd sist ner äggvitan.
  • Klä en avlång form eller terrinform med plastfolie och häll ner smeten. Strö över garneringen.
  • Täck med plastfolie och låt stå i frys minst 4 tim.
Klart!
Tips:

Garnera ev med lite frystorkade hallon.

Energi:

185 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Ägg
4
Mörk choklad
200 g
Hasselnötter
½ dl
3 dl
Flytande honung
4 msk
Garnering:
Torkade blåbär
2 msk
Torkade tranbär
2 msk
Hackad mörk choklad
1 msk
Hasselnötter
2 msk