Chokladparfait med superbär

4 tim 35 min Efterrätt Huvudrätt Middag
Chokladparfait med superbär

Len parfait med mustig chokladsmak och bärigt strössel. Om du vill kan du göra parfaiten i portionsformar också som festlig avslutning på middagen.

Ingredienser

Ägg
4
Mörk choklad
200 g
Hasselnötter
½ dl
3 dl
Flytande honung
4 msk

Garnering:

Torkade blåbär
2 msk
Torkade tranbär
2 msk
Hackad mörk choklad
1 msk
Hasselnötter
2 msk

Gör så här

  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
  • Hacka chokladen och ta undan 1 msk till garnering. Hacka nötterna.
  • Koka upp 1 dl grädden och all honung. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält.
  • Häll över i en bunke och rör ner gulorna en i taget. Rör ner nötterna.
  • Vispa upp resten av grädden och rör ner i smeten. Vänd sist ner äggvitan.
  • Klä en avlång form eller terrinform med plastfolie och häll ner smeten. Strö över garneringen.
  • Täck med plastfolie och låt stå i frys minst 4 tim.
Klart!

Garnera ev med lite frystorkade hallon.

Näringsvärden, per port

Energi:

185 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/chokladparfait-med-superbar/