Hallonparfait med choklad

3 tim
Arbetstid: 15 min
Dessert
Hallonparfait med choklad

Chokladparfait som du gör på ett kick och ställer i frysen tills gästerna kommer. Underbart god dessert med flisad choklad och hallon på toppen.

Ingredienser

2½ dl
Hallon
4 dl
Äggulor
3
Florsocker
1 dl
Kakao
2 tsk
Flisad choklad
½ dl

Gör så här

  • Vispa grädden. Mosa hälften av hallonen och rör ihop med äggulor, florsocker och kakao.
  • Blanda med grädden och häll i 4 glas. Frys 3-4 tim.
  • Låt stå 30 min i kyl före servering.
  • Garnera med flisad choklad och resten av hallonen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

396 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,2 g
Protein: 4,9 % 4,8 g
Fett: 68 % 30,4 g
Kolhydrater: 27,1 % 26,4 g
https://www.arla.se/recept/chokladparfait-med-hallon/