Chokladpannkakor med kardemummayoghurt

30 min
Arbetstid: 10 min
Brunch Mellanmål
Chokladpannkakor med kardemummayoghurt

Extra lyxig variant på fluffiga amerikanska pannkakor.

Ingredienser

25 g
2½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Kakao
2 msk
Florsocker
1 msk
Bakpulver
4 tsk
Salt
½ tsk

Kardemummayoghurt

2 dl
Malen kardemumma
1 tsk
Honung
1 msk

Topping:

Skivade bananer
Kokoschips
Kondenserad kokosmjölk eller lönnsirap
Blandade bär t ex hallon och blåbär

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Vispa ihop mjölk, ägg och smör i en skål.
  • Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten och rör så att allt precis blandas.
  • Stek några pannkakor i taget på medelvärme 1-2 min per sida i lite smör.
  • Rör ihop kardemummayohurten.
  • Toppa pannkakorna med kardemummayoghurt, banan, kokoschips, kondenserad kokosmjölk och bär.
Markera receptet som tillagat

Kondenserad kokosmjölk hittar du välsorterade matbutiker.

Näringsvärden, per st

Energi:

109 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,8 g
Protein: 13,4 % 3,6 g
Fett: 42,8 % 5,3 g
Kolhydrater: 43,8 % 11,8 g
https://www.arla.se/recept/chokladpannkakor-med-kardemummayoghurt/