Chokladpannkakor med kardemummayoghurt

30 min Brunch Efterrätt Mellanmål
Chokladpannkakor med kardemummayoghurt

Extra lyxig variant på fluffiga amerikanska pannkakor.

Ingredienser

25 g
2½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Kakao
2 msk
Florsocker
1 msk
Bakpulver
4 tsk
Salt
½ tsk

Kardemummayoghurt

2 dl
Malen kardemumma
1 tsk
Honung
1 msk

Topping:

Skivade bananer
Kokoschips
Kondenserad kokosmjölk eller lönnsirap
Blandade bär t ex hallon och blåbär

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Vispa ihop mjölk, ägg och smör i en skål.
  • Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten och rör så att allt precis blandas.
  • Stek några pannkakor i taget på medelvärme 1-2 min per sida i lite smör.
  • Rör ihop kardemummayohurten.
  • Toppa pannkakorna med kardemummayoghurt, banan, kokoschips, kondenserad kokosmjölk och bär.
Klart!

Kondenserad kokosmjölk hittar du välsorterade matbutiker.

Näringsvärden, per st exkl topping

Energi:

105 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/chokladpannkakor-med-kardemummayoghurt/