Chokladpaj med hallon

50 min
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
Chokladpaj med hallon

Denna chokladpaj är läckert sötsyrlig. Det förgräddade pajskalet fylls med en kräm på mörk choklad och yoghurt. Den toppas med färska hallon och florsocker.

Ingredienser

Botten:

Digestivekex
12
75 g

Fyllning:

Mörk choklad
150 g
2½ dl

Topping:

Hallon
200 g
Florsocker

Gör så här

  • Mixa kexen till smulor. Smält smöret. Blanda ihop till en smulig deg.
  • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant. Ställ formen i kyl minst 30 min.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Tillsätt yoghurten, rör till en slät kräm.
  • Klicka ner krämen i formen. Toppa med hallon och pudra ev över florsocker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

312 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,1 % 4,7 g
Fett: 61,8 % 21,8 g
Kolhydrater: 32,1 % 24,6 g
https://www.arla.se/recept/chokladpaj-med-hallon/