Chokladpaj med hallon

50 min
Arbetstid: 20 min
Chokladpaj med hallon

Denna chokladpaj är läckert sötsyrlig. Det förgräddade pajskalet fylls med en kräm på mörk choklad och yoghurt. Den toppas med färska hallon och florsocker.

Ingredienser

Botten:

Digestivekex
12
75 g

Fyllning:

Mörk choklad
150 g
2½ dl

Topping:

Hallon
200 g
Florsocker

Gör så här

  • Mixa kexen till smulor. Smält smöret. Blanda ihop till en smulig deg.
  • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant. Ställ formen i kyl minst 30 min.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Tillsätt yoghurten, rör till en slät kräm.
  • Klicka ner krämen i formen. Toppa med hallon och pudra ev över florsocker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

312 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,1 % 4,7 g
Fett: 61,8 % 21,8 g
Kolhydrater: 32,1 % 24,6 g
https://www.arla.se/recept/chokladpaj-med-hallon/