Chokladmousse med nötter

Chokladmousse med nötter

60+ min Buffé Efterrätt
Enkel och underbar chokladmousse med både mörk choklad och mjölkchoklad i smeten. Ljuvliga bitar av nötter och choklad berikar denna chokladmousse.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa grädden hårt.
  • Bryt mjölkchokladen i bitar och värm den över vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör tills den smälter.
  • Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  • Rör först i lite av grädden och sedan resten.
  • Hacka mörk choklad och nötter. Vänd försiktigt ner i moussen.
  • Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kyl minst 1 tim.
  • Garnera med lite hackad choklad vid servering.
Klart!
Tips:

Hasselnötterna kan bytas ut mot rostade solroskärnor.

Energi:

240 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 20 g

Ingredienser

2 dl
Mjölkchoklad
100 g
Äggulor
2
Mörk choklad
50 g
Hasselnötter
½ dl