Chokladmousse med hallon

Chokladmousse med hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(200 st)

Sagolik chokladmousse på mörk choklad och lika delar grädde och smetana. Chokladmoussen serveras med hallonpuré i botten och toppas med färska hallon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 125 g hallon

Gör så här:

Gör så här:

Mixa hallonen till en slät puré och fördela i botten på 4 portionsformar eller glas. Ställ kallt. Vispa ihop äggulor och socker. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. Blanda ner smetana och choklad i äggsmeten. Vispa grädden och vänd ner den. Klicka moussen över hallonpurén. Låt stå i kyl ca 1 tim. Garnera med hallon vid servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem