Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

En len och lätt chokladmousse med tydlig, men mild, smak av glögg som toppas med knapriga, kanderade nötter.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Mousse:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • ¾ dl glögg
  • 100 g mjölkchoklad

Rostade nötter:

Gör så här

Gör så här

Börja med nötterna: Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg. Blanda ner smör och kryddor och häll upp på bakplåtspapper. Hacka grovt när det svalnat. Koka upp 1 dl av grädden och all glögg. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Låt kallna i kyl. Vispa resten av grädden till ett löst skum. Blanda med glögg- och chokladgrädden, fortsätt vispa till ett fast skum. Fördela i portionsskålar och toppa med rostade nötter.

Tips:

Moussen kan med fördel göras i förväg och stå i kyl fram till servering. Pecannötterna går att byta ut mot valnötter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa: