Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

Betyg

(50 st)

En len och lätt chokladmousse med tydlig, men mild, smak av glögg som toppas med knapriga, kanderade nötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Mousse:

Rostade nötter:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med nötterna: Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg. Blanda ner smör och kryddor och häll upp på bakplåtspapper. Hacka grovt när det svalnat. Koka upp 1 dl av grädden och all glögg. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Låt kallna i kyl. Vispa resten av grädden till ett löst skum. Blanda med glögg- och chokladgrädden, fortsätt vispa till ett fast skum. Fördela i portionsskålar och toppa med rostade nötter.

Tips:

Moussen kan med fördel göras i förväg och stå i kyl fram till servering. Pecannötterna går att byta ut mot valnötter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem