Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

60+ min Efterrätt
En len och lätt chokladmousse med tydlig, men mild, smak av glögg som toppas med knapriga, kanderade nötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med nötterna: Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg.
  • Blanda ner smör och kryddor och häll upp på bakplåtspapper. Hacka grovt när det svalnat.
  • Koka upp 1 dl av grädden och all glögg. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Låt kallna i kyl ca 2 tim.
  • Vispa resten av grädden till ett löst skum. Blanda med glögg- och chokladgrädden, fortsätt vispa till ett fast skum.
  • Fördela i portionsskålar och toppa med rostade nötter.
Klart!
Tips:

Moussen kan med fördel göras i förväg och stå i kyl fram till servering. Pecannötterna går att byta ut mot valnötter.

Energi:

500 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Mousse:
3 dl
Glögg
¾ dl
Mjölkchoklad
100 g
Rostade nötter:
Pekannötter
25 g
Florsocker
1 msk
1 tsk
Malen kardemumma
½ krm
Malen kanel
½ krm
Malen ingefära
½ krm