Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter
2 tim 20 min
Dessert
Efterrätt
•

En len och lätt chokladmousse med tydlig, men mild, smak av glögg som toppas med knapriga, kanderade nötter.
Ingredienser
Mousse:
3 dl | |
Glögg
|
¾ dl |
Mjölkchoklad
|
100 g |
Rostade nötter:
Pekannötter
|
25 g |
---|---|
Florsocker
|
1 msk |
1 tsk | |
Malen kardemumma
|
½ krm |
Malen kanel
|
½ krm |
Malen ingefära
|
½ krm |
Gör så här
Moussen kan med fördel göras i förväg och stå i kyl fram till servering. Pecannötterna går att byta ut mot valnötter.
Näringsvärden, per port
Energi:
500 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 44 g |

