Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

2 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert Efterrätt
Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

En len och lätt chokladmousse med tydlig, men mild, smak av glögg som toppas med knapriga, kanderade nötter.

Ingredienser

Mousse:

3 dl
Glögg
¾ dl
Mjölkchoklad
100 g

Rostade nötter:

Pekannötter
25 g
Florsocker
1 msk
1 tsk
Malen kardemumma
½ krm
Malen kanel
½ krm
Malen ingefära
½ krm

Gör så här

  • Börja med nötterna: Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg.
  • Blanda ner smör och kryddor och häll upp på bakplåtspapper. Hacka grovt när det svalnat.
  • Koka upp 1 dl av grädden och all glögg. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Låt kallna i kyl ca 2 tim.
  • Vispa resten av grädden till ett löst skum. Blanda med glögg- och chokladgrädden, fortsätt vispa till ett fast skum.
  • Fördela i portionsskålar och toppa med rostade nötter.
Markera receptet som tillagat

Moussen kan med fördel göras i förväg och stå i kyl fram till servering. Pecannötterna går att byta ut mot valnötter.

Näringsvärden, per port

Energi:

508 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,6 % 4,5 g
Fett: 77,3 % 44,4 g
Kolhydrater: 17 % 21,3 g
https://www.arla.se/recept/chokladmousse-med-glogg-och-kryddrostade-pecannotter/