Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter
2 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Dessert
Efterrätt
•
En len och lätt chokladmousse med tydlig, men mild, smak av glögg som toppas med knapriga, kanderade nötter.
Ingredienser
Mousse:
| 3 dl | |
|
Glögg
|
¾ dl |
|
Mjölkchoklad
|
100 g |
Rostade nötter:
|
Pekannötter
|
25 g |
|---|---|
|
Florsocker
|
1 msk |
| 1 tsk | |
|
Malen kardemumma
|
½ krm |
|
Malen kanel
|
½ krm |
|
Malen ingefära
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Moussen kan med fördel göras i förväg och stå i kyl fram till servering. Pecannötterna går att byta ut mot valnötter.
Näringsvärden, per port
Energi:
508 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 3,6 % | 4,5 g |
| Fett: | 77,3 % | 44,4 g |
| Kolhydrater: | 17 % | 21,3 g |